High Reving To Pull Off t5 trans - Mustang Boards


5.0L Tech There's no replacement for displacement.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-05-2011, 07:54 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default High Reving To Pull Off t5 trans

I recently put 3:73 gears in the rear of my 94 5.0 5speed i ran them for about 3 weeks perfectly with no problem i enjoyed the difference, now im having to rev up really high to pull off in every gear with a studder in low rpms in 4th, it feels like a automatic with no fluid in it, has anyone else had a similar problem if not the same.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2011, 07:54 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

i noticed that i could put it in gear and come off the clutch and not press the gas and it wouldnt stall in fact it started pulling off, bought the car in feb never had any clutch problems or tranny problems til now
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2011, 12:31 AM
08mustang_gt's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Liberty, Missouri
Posts: 2,201
Default

Sounds more like something to do with the motor and intake/fuel system than the trans or rearend.

Try the typical things first (MAF, plugs, injectors). No codes being thrown yet?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2011, 10:01 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

as far as the motor everything checks out fine, no codes or anything. I'm hearing that clutch glazing could be an issue, i put e3 spark plugs in a while back so i canceled that as a option
Reply With Quote
  #5  
Old 06-06-2011, 12:32 PM
TUFF 4.6's Avatar
"Just Add Foot"
 
Join Date: Dec 2007
Location: Richmond Va.
Posts: 2,250
Default

This sounds crazy, do smell anything getting hot? I think I would look into the gears being setup really really tight. This will act just like the brakes are dragging. I have seen this before with bad installs. It cooks everything in the rear.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-07-2011, 09:34 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

i put the gears in myself, this is the fifth time i've installed a set of gears im familiar with the clash so its all in correctly, i ****** the clutch out yesterday and it was done, the flex plate was fried and the flywheel was glazed and full of small cracks, in neutral the car rolls fine but yes it felt like the brakes were dragging. i stopped in the middle of the tear down, went and got myself 2 stitches down the back of my pinky lol so i will be placing it all later on.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How high of milage is too high Fox Body MustangCJ7 General Tech Forum 3 04-24-2011 09:33 PM
High 14 second GT (See Steeda97) beats trans am PColav6 Videos 8 07-28-2008 08:59 PM
GTP pull off supercharger?? Calm like a bomb V6 Tech Forums 4 06-01-2008 11:01 AM
rough ideling and unexplainable reving up zo6stalker Modular 4.6L Tech 4 12-14-2005 08:12 PM
How to pull out cats?? roushrider81 General Tech Forum 2 08-14-2005 06:29 AM


Tags
373, 410, 50, gears, high, launch, mustang, neutral, problem, pull, put, revmatching, revs, speed, t5, trans, transmission, whow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.