Cam Sensor - Mustang Boards


Modular 4.6L Tech For all your 1996-2005+ 2V, 3V, and 4V modular motor needs.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-29-2013, 02:30 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 5
Default Cam Sensor

I have a 01 GT I'm getting a service engine soon light. Put on obd reader and came up cam position sensor A malfunction. Anyone know how to resolve problem . Car runs ok has 117,??? Miles thanks for any feedback Bill
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2013, 03:57 PM
TUFF 4.6's Avatar
"Just Add Foot"
 
Join Date: Dec 2007
Location: Richmond Va.
Posts: 2,250
Default

Check your alternator first before replacing the sensor. Sounds crazy!! Put the alternator on a machine to check it.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2013, 07:15 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 5
Default IMAGINE THAT

Thank Tuff 4.6 for your input. Though I did replace the sensor it did turn out to be the alternator. replaced it and away went starting and idle problem and engine light went out also. who would of thought. Thanks Bill
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
to cam or not to cam? redlinestang07 V6 Tech Forums 7 08-13-2008 01:37 PM
Idle air intake sensor DarkSith General Tech Forum 1 04-10-2006 11:07 AM
Oxygen sensor replacement? mac0021 General Tech Forum 1 10-11-2005 04:17 PM
Mass air sensor...how u clean?? NoKturnaL The Lounge 7 06-09-2005 10:26 AM
stock MAF sensor mods? stanger00 General Tech Forum 6 11-25-2004 09:52 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 11:20 AM.