Won't Start- Backfires - Mustang Boards


V6 Tech Forums For all your 3.8L and 4.0L needs!

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-10-2015, 09:04 AM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
Default Won't Start- Backfires

Hello All,

I have a 2005 4.0L, v6- all stock. A few months ago, it just quit. My code reader gave me codes for the TBM, TPS, and PCM. I replaced all three- She still will not start. If I start with the throttle all the way to the floor, the engine will catch, act like it is going to start and go into high rev, then die. I gets a cute little puff under the hood and the tailpipe hisses. I'm pretty, this is compression/ exhaust related, but at this point, I'm at my wit's end. Any help?

For the record- I have the latest flash, have set the spring in the TBM and calibrated the TPS. Also, my chips all line up on my keys.

Last edited by MustangBilly71; 08-10-2015 at 09:06 AM.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Backfires through intake, please help. Lev 5.0L Tech 0 11-10-2012 06:42 AM
351 C won't start!! rohrer General Tech Forum 9 05-26-2007 06:41 PM
car won't start!!!! usscrp Modular 4.6L Tech 1 04-20-2007 05:42 PM
winter storage, won't start? proimaged Modular 4.6L Tech 0 04-02-2006 09:25 AM
91 GT Won't start? mustangrog1979 5.0L Tech 6 10-27-2005 03:22 PM


Tags
4.0l, backfires, no start, starting, throttle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -7. The time now is 01:52 AM.